Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Většina jaderných velmocí si vyzkoušela vše, co bylo pro ně z hlediska možného jader. konfliktu důležité. A prakticky všechny se s tím příliš ,,nemazaly":-/ MNOHÉ BYLO DLOUHO TAJENO, ač, sem tam, něco i tak uniklo. I např. z Číny. LECCOS JE STÁLE V TREZORECH;-) O mnohých naprosto děsivých experimentech s jádrem se příliš nepíše. Superpuma (,,sověti") či pokusy ve velkých výškách. Byly i úvahy vyzkoušet pumu vhozenou do sopky(!). Příliš se nemluví o jader. zkouškách jak Fr., tak G.B., ale i např. Izraele, ač ten to popírá (vč. neutron. pum). Indie i Pákistán mají také své jader. zbraně. Jak dalece dnes i sev.Korea je v hladině spekulací. Stále je na světě jader. zbraní dost na několkanásobné zničení celé lidské civilizace:-(

2 0
možnosti
Foto

No ale faktom je, že západ nepostupoval v čínskom alebo sovietskom štýle.... teda úplne bez ohľadov na ľudí... ;-)

Môžete mi povedať prípad, kedy USA prehnali cez miesto jadrového výbuchu vojakov, alebo prípad, že by robili test blízko obývaných miest?

1 1
možnosti
DT

R^

Je dobře, že se o tom mluví a píše. Protože dnes máme tak trochu problémy s naším "ode zdi ke zdi". Tehdy se radioaktivita zlehčovala, dnes se jí nasazují ďábelské rohy. Pravda je tak někde uprostřed - a informovanost je tady podle mě zásadní věc. R^

3 0
možnosti
MR

Máte pravdu s tím zlehčováním. Našel jsem na jedné staré půdě nějaké vojenské časopisy z 60 let. Mimo jiné tam jako příklad využití jaderné energie bylo uvedení hloubení průplavu za pomoci jaderných výbuchů. Dnes nepředstavitelná záležitost.

1 0
možnosti
MR

Pěkný článek, opravduR^

2 0
možnosti
AG

Proboha, v těch letech stejně nezodpovědně prováděly testy i ostatní jaderné státy. Prakticky byly účinky a dopad jaderného záření a spadu , tedy sekundární projevy jaderného výbuch prakticky neznámé.

6 5
možnosti

Jenže je trend mluvit o špatnostech jen v Rusku.

3 4
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3432x
Původní profesí inženýr a technik, který se ovšem zajímá i o věci netechnické a rád se o ně podělí s ostatními.

Seznam rubrik